Princip djelovanja zeolita

Što zeolit čini toliko posebnim?

Glavno djelovanje zeolita klinoptilolita nije djelovanje u smislu neke kemijske ili materijalne reakcije. Organizam ne resorbira zeolit, već on samo prolazi kroz naše tijelo. Pri tome djeluje na čisto fizičkom nivou razmjene iona.

Zeolit klinoptilolit oslobađa minerale u probavnom traktu i umjesto njih poput spužve upija sve otrove i ostale nerazgradive elemente u crijevima, vezuje ih za sebe i izbacuje iz organizma. Sve ove tvari se ne mogu u potpunosti izbaciti, prije svega kada se radi o jakim toksinima kao što su teški metali; ponajviše olovo, živa i kadmij, koji ekstremno ugrožavaju naše zdravlje jer se talože u vezivnom tkivu i neprestano oslobađaju slobodne radikale.

Kada je crijevna flora ugrožena, onda naš organizam sam neprestano proizvodi toksine. To su sve otrovi koje stvaraju bakterije i gljivice, kiseline iz bjelančevina, otrovi koji nastaju kao produkt procesa truljenja i fermentiranja. Oni su posljedica nepravilne ishrane, loših navika i/ili prethodno oštećene crijevne flore. Zeolit klinoptilolit je vrlo djelotvorna balastna materija koja je u stanju regenerirati crijevni trakt i crijevnu floru s njenim fiziološkim (dobrim) bakterijama.

ZEOLIT SPADA MEĐU NAJSNAŽNIJA PRIRODNA SREDSTVA ZA DETOKSIKACIJU NA SVIJETU!
covjek sretan 5

Karakteristike zeolita

Osobina ovog suplementa je da jača imunološki sustav koji u vrlo velikoj mjeri ovisi o zdravoj crijevnoj flori.

Također olakšava rad jetre koja se čisti preko žuči. Tamo su balastne tvari neophodne jer bi se u suprotnom toksini resorbirali u povratnom procesu.

Zeolit osigurava balastne tvari i zato omogućuje da se ne stvaraju crijevni toksini koji opterećuju jetru.

Zeolit olakšava i rad bubrega tako da djeluje kao baza i u stanju je na sebe vezati prekomjerne kiseline iz nutritivnih proteina i tako pomaže rasterećenju bubrega.

Također usporava starenje i kronične bolesti. Slobodni radikali su izuzetno agresivni i imaju ulogu da čuvaju organizam od bolesti, ali zbog mnogobrojnih toksina, zračenja, stresa i drugih faktora, može doći do njihovog prekobrojnog uvećanja što dovodi do toga da počinju uništavati strukturu samog organizma. 

VRATITE TIJELU IZDRŽLJIVOST, SNAGU I VITALNOST!

Tako dolazi do ubrzanog i preranog starenja, oštećenja DNK, kroničnih bolesti ili pojave karcinoma.

Zeolit rasterećuje vezivno tkivo jer se taloži manja količina otrova te je manje ostataka od 'napada' slobodnih radikala, kao i manje kiseline od prekomjernih bjelančevina. Vezivno tkivo ostaje 'čistije' i može efikasnije obavljati svoju najvažniju funkciju – da bude tranzitni put za hranjive tvari i kisik do stanica te da odvodi produkte metaboličkih procesa iz samih stanica.

Ruke lisice 7

Što su zapravo zeoliti?

Zeoliti su rijetki prirodni minerali aluminijsko silikatnog sastava i vulkanskog podrijetla, nastali iz četiri elementa: zemlje, vatre, vode i zraka. Produkt su više milenijskog kemijskog procesa i prirodne reakcije između kondenzata vulkanskih para i oceanske vode u specifičnim geološkim uvjetima.

Poznate su brojne podvrste zeolita koje se zbog karakterističnih svojstava snažne ionske razmjene koriste u različite svrhe u znanosti, industriji, poljoprivredi, graditeljstvu. Podvrsta zeolita koji se zove klinoptilolit i koji ima kristalnu molekularnu strukturu tradicionalno se koristio kao prirodni lijek u humanoj medicini.

Zeolit klinoptilolit ima strukturu kaveza sa snažnim negativnim nabojem, koja privlači i adsorbira teške metale, opasne kancerogene toksine, organske otrove i druge štetne supstance. Početak suvremene medicinske primjene zeolita klinoptilolita bazirao se na njegovim iznimnim biofizikalnim svojstvima i svojstvu ionske izmjene, koji omogućuju istovremeni proces remineralizacije organizma i učinkovitu prirodnu detoksikaciju.

Za suvremenu medicinsku upotrebu zeolit klinoptilolit podliježe procesu jedinstvene tribomehaničke mikronizacije i aktivacije u kojem se multipliciraju njegova ljekovita svojstva.

Zeolit je 100% prirodni mineral kojeg ljudski organizam prepoznaje kao vlastitu supstancu. Apsolutno je siguran i netoksičan, nema letalnu ni toksičnu dozu, nema neželjenih kontraindikacija, nuspojava ili interakcija s drugim farmakološkim ili fitofarmakološkim supstancama. Zeolit ne stvara ovisnost, ne taloži se u organima te se u cijelosti eliminira iz tijela u roku 4 do 6 sati nakon uzimanja.

Brojne tradicionalne kulture su tisućljećima koristile zeolit u medicinske svrhe zbog njegove blagotvornosti i učinkovitosti.

U Aziji se koristio za unapređenje zdravlja i za liječenje različitih zdravstvenih problema, a misterij njegove ljekovitosti se prenosio iz generacije u generaciju pod nazivom 'alkemijski božji dar'.

Zeolit je poznat i tradicionalnoj ajurvedskoj medicini, a srednjovjekovni ratnici su ga koristili za cijeljenje ratnih rana.

Lava
ZEOLIT JE 100% PRIRODNI MINERAL!

Aktivirani zeolit

Zeolit klinoptilolit koji se koristi za medicinsku upotrebu podliježe specifičnoj sofisticiranoj nanotehnološkoj metodi tribomehaničke mikronizacije i aktivacije, koja omogućava da se poznati mehanizmi i kapacitet njegovog ljekovitog djelovanja višestruko multipliciraju.


ZEOLIT U FORMI RUDE:

Zeolit-grumeni-na-hrpi

Jedan gram mikroniziranog zeolita klinoptilolita ima površinu od 50.000 m2 i protkan je vrlo dugačkim mikrokanalima koji predstavljaju moćne terapeutske mikrofiltere.

Proces mikronizacije i aktivacije zeolita klinoptilolita ne izaziva promjene u njegovom kemijskom sastavu, nego se mijenjaju određena fizikalno-kemijska svojstva: povećava se elektrostatski naboj, kapacitet ionske izmjene, specifična aktivna površina i kapacitet apsorpcije tekućine, a iz unutrašnjosti kristalne strukture oslobađa se voda. Kristalna kugla tijekom postupka aktivacije dobiva površinska napuknuća, pa postaje aktivna i u svom unutrašnjem sloju.


AKTIVIRANI ZEOLIT:

Aktivirani zeolit 2

Razvoj medicinske znanosti 21. stoljeća uvelike je određen razvojem nanotehnologlja, pa istraživanja aktiviranog zeolita klinoptilolita postaju sve aktualnija i intenzivnija, jer zadiru u područje nanomedicine.

Tko bi trebao koristiti zeolit?

Preventivno, u principu svatko, od djeteta do najstarijih (nema starosnih granica), čak životinje i biljke mogu imati velike koristi od zeolita klinoptilolita.

Preporučuje se kao dopunska terapija kod:

  • svih kroničnih bolesti
  • svih akutnih bolesti
  • posta
  • velike zakiseljenosti organizma
  • problema s crijevima
  • pada imuniteta (infekcije, gljivice)
  • opterećenja kemijskim sredstvima
  • stresa
  • neuravnotežene ishrane
  • primjene farmaceutskih lijekova
  • kemoterapije
  • zračenja
  • pušenja
  • bavljenja sportom
sretni ljudi skacu 2

O čemu je potrebno voditi računa?

Zeolit klinoptilolit se ne resorbira u želucu i probavnom traktu, već samo prolazi kroz organizam. Sve se više uočava da se zahvaljujući detoksikaciji crijeva, teški metali 'odvode' i iz tkiva u udaljenim dijelovima tijela. U izrazito malom broju slučajeva je moguće da se privremeno pojavi glavobolja, bolovi u zglobovima i razne kožne 'nečistoće'.

Tamnije obojena stolica je znak da je započeo proces detoksikacije crijeva. U rijetkim slučajevima, kod osjetljivijih osoba, može se dogoditi da se privremeno pojave plinovi. Ukoliko dođe do zatvora, jer su se oslobodile veće količine toksina, potrebno je smanjiti doze, piti puno vode, više se kretati i potaknuti peristaltiku (rad crijeva)!

Uzimanje ovog minerala se preporučuje na prazan želudac. Lijekovi ili drugi suplementi se mogu uzeti tek nakon sat vremena ili sat vremena prije uzimanja zeolita klinoptilolita.

OSOBE KOJE SU IMALE TRANSPLANTACIJU NEKOG ORGANA I ČIJI JE IMUNOLOŠKI SUSTAV STALNO SUPRIMIRAN, NE BI SMJELE KORISTITI OVAJ SUPLEMENT!